12 Aralık 2007 Çarşamba

Sebze Çorbası I

Malzemeler

1 Adet havuç
1 Adet patates
1 Adet kabak
1 Adet domates
1 Adet sivri biber
Birkaç dal ıspanak
2 Çorba kaşığı un
125 Gr margarin
6 Su bardağı su veya etsuyu
Tuz



Hazırlanışı
Bütün sebzeleri soyup yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın.
2 Su bardağı su veya etsuyunda haşlayın.
Başka bir tencerede 125 gr margarini eritin ve 2 çorba kaşığı unu kavurun.
Kavrulmuş unun üzerine kalan 4 bardak su veya etsuyunu ekleyip tuzunu ilave edin.
Haşlamış olduğunuz sebzeleri de ilave ettikten sonra çorbayı 15 dakika kadar kaynatın ve servis yapın.
Arzuya göre çorbanın içine limon dilimleri de koyarak servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: