5 Aralık 2007 Çarşamba

SSK'lıya kapılar kapanacak

SSK'lıların özel hastanede tedavi olma dönemi bitiyor mu?
Referans Gazetesi'nin haberine göre, Özel sağlık kurumları Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası nedeniyle diken üstünde. 'Yasa uygulanırsa nasıl olsa batacağız' görüşünü taşıyan sektörün eylemi, hastaneleri devlete kapatmaya kadar gidecek.

Yeni yılda uygulamaya girmesi beklenen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası özel sektörde panik yarattı. Özel sağlık kurumları, SSK'lı hastalardan alınan ücret farklarının en fazla yüzde 20 ile sınırlandırılmasını öngören yasa tasarısına karşı eylem hazırlığında. Orta yol bulunmazsa sektörün tepkisi hastaneleri devlete kapatma eylemine kadar gidecek.

Özel hastanelerin temsilcileri önceki gün eylem planı oluşturmak için masaya oturdu. 219 hastanenin temsilcilerini bir araya getiren toplantıda Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) tam yetki alarak hükümet görüşmelerine başladı. OHSAD yönetimi dün ve bugün Ankara'da ilgili bakanlıklar ve Başbakanlık'a özel sektörün taleplerini iletecek. OHSAD görüşmelerin ardından pazartesi günü de eylem planını açıklayacak.

Hiç yorum yok: