12 Aralık 2007 Çarşamba

Somonlu Mercimek Çorbası

Malzemeler
Çorba İçin;
8-10 bardak et suyu
1.5 bardak kırmızı mercimek
1 adet patates,2 soğan
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta sarısı
1 bardak süt,tuz,kırmızı biber
Krep İçin;
1 bardak yumurta
1/4 su bardağı su
150 ml. süt
1 çorba kaşığı erimiş margarin
2 dilim somon füme
2 yaprak roka
Biraz tuz



Hazırlanışı
Mercimeği ayıklayıp,yıkayalım.
Patatesi soyup,rendeleyelim.Soğanı rendeleyelim ve margarin ile pembeleşinceye kadar karıştıralım.Unu katıp kavuralım.
Et suyunu,mercimeği ve patatesi una katıp iyice pişinceye kadar kaynatalım.
Tel süzgeçten geçirelim.
Yumurta sarısı ile sütü çatalla çırpalım.
Çorbayı sofraya almadan 10 dakika önce yumurta sarısı ile sütü katıp karıştıralım.
Son olarak çorbaya tuz ve kırmızı biber katalım.
Çorbayı hazırladıktan sonra bir kenara alalım.
Yumurta,un,tuz ve yarım çorba kaşığı margarini karıştıralım.
sütü katarak iyice ezelim.
Bir tavayı geri kalan margarinle yağlayalım.
Karışımdan birkaç kaşık tavaya dökelim ve sallayıp tavayı yağladıktan sonra arkalı önlü kızartıp iki krep hazırlayalım.
Krepleri bir tepsiye serelim.
Üzerine somon ve roka koyarak parmak şeklinde saralım.
İnce dilimler halinde kesip mercimek çorbasının üzerine koyarak servis yapalım.

Hiç yorum yok: