12 Aralık 2007 Çarşamba

Hamurlu Gerdan Çorbası

Malzemeler

1 Adet gerdan
6 Su bardağı su
3 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı un
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çorba kaşığı tereyağ
Kırmızı tozbiber
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Hamuru için :
3 Adet yumurta
Aldığı kadar un
Tuz
Süslemek için : Nane yaprakları




Hazırlanışı
Gerdanı suda haşlayın.
Haşlama suyunu başka bir tencereye alın.
Yumurta sarıları, un ve yoğurdu ayrı bir kapta çırpın ve kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin.
Hamur malzemelerini karıştırıp biraz sert bir hamur hazırlayın.
Hamura galeta biçimi vererek yuvarlayıp birer santim kalınlığında kesin.
Hamurları sıvıyağda kızartıp kaynamış et suyuna ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
Tereyağını eritip kırmızı tozbiberi ekleyin.
Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin.
Çorbayı kaselere alıp nane yaprakları ile süsleyin.
Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: